Chauffeursschool “de Vrachtwagenpiloot”


Wij “maken” vrachtwagenchauffeurs.

Op zaterdag 24 september 2022 opent Van Dievel Transport zijn “Chauffeursschool” genaamd “de Vrachtwagenpiloot”.

We organiseren deze zaterdag 24/9 (10u-14u) een jobdag/opening van onze nieuwe chauffeursschool. Je bent uiteraard meer dan welkom!

Wat mag je verwachten:

 • Je kan zelf eens achter het stuur kruipen in de vrachtwagensimulator.
 • Je kan een testrit maken met een vrachtwagen van de rijschool.
 • Je kan met een trekker het manoeuvres parcours testen.
 • Je kan leren hoe een laadklep werkt en hoe je het zeil van de trailer opent.
 • Je krijgt meer uitleg over de dode hoek.
 • Levering van nieuwe Volvo trekkers en overhandiging van de sleutels aan onze chauffeurs.
 • Standjes van Volvo, VDAB, TVM, Transport Academy, Crescendo CVO en onze personeelsdienst.
 • Een hapje en een drankje.

Dit is geen gewone chauffeursschool maar eentje op maat van de toekomstige vrachtwagenbestuurder.  Wij zijn op zoek naar een M/V/X, onafhankelijk van nationaliteit en taal.  Onze opleidingen worden in het Nederlands, Frans en Engels gegeven.

Hoe gaat dit in z’n werk?

Een eerste gesprek bepaalt het verloop van het “parcours”.  Dit gesprek kan een gewoon telefoontje zijn of een bezoek bij Van Dievel Transport in Mechelen.

Meestal gaat de eerste kennismaking door in het Jobkaffee.  2 x per maand organiseert Van Dievel een Jobkaffee waar iedereen vrijblijvend naartoe kan komen.  Hier krijgt de geïnteresseerde de meeste antwoorden:

 • Kan de opleiding bij Van Dievel gevolgd worden?
 • Gaat deze door bij VDAB als werkzoekende?
 • Kan wie werkt dan kan een opleiding volgen op zaterdag bij het CVO Cresendo?

Na de infosessie volgt een testsessie en screening en wordt geëvalueerd of de kandidaat voldoende leervermogen en interesse heeft:

 • Is er reeds een rijbewijs C of CE?   
 • Moet er nog een theorieopleiding gevolgd worden en/of een examen afgelegd worden? 
 • Hetzelfde geldt voor de praktijk, moet er nog een opleiding en/of examen voorzien worden? 
 • De chauffeur leert ook om defensief en eco-proactief te rijden en dan volgen nog sectorspecifieke trainingen. 

Na de rijopleiding wordt het gebruik van de boordsystemen correct aangeleerd (cruise control), worden rijstijlparameters bepaald en specifieke brevetten (transpallet) verworven.

Om het “parcours” te vervolmaken worden allerlei opleidingen voorzien zoals Code95, ladingzekering, tachograaf (LogiApp via smartphone).   Van Dievel heeft een mentoren team, dat elk ‘parcours’ opvolgt. Dit team geeft de opleidingen in het Nederlands, Frans of Engels.

Na al deze opleidingen is de deelnemer een volwaardig chauffeur die constant zal bijgeschoold en  klaargestoomd worden tot een “vrachtwagenpiloot” of misschien zelfs mentor-trainer.

Er zit zeker iets voor jou bij.

Van Dievel Transport is “dedicated” transport.  Alles is op maat van de klant.  Het gaat om transport 500 km rond Mechelen, full truck loads, drop trailers, just in time, containertransport, dag- of nachttransport. 

De Van Dievel chauffeursprofielen zijn schuifzeiltrailerchauffeurs, trekker-oplegger chauffeurs, nachtchauffeurs, distributiechauffeurs, containerchauffeurs, koeltransportchauffeur, chauffeurs die internationale ritten uitvoeren (al dan niet met overnachting), shuttle chauffeurs (dag (6-18), nacht (18-6)), shuttle chauffeurs 4-dagen stelsel (4 dagen werken, 4 dagen thuis), ADR-chauffeurs,…

De chauffeur die “dedicated” transport doet is klantgericht en vertegenwoordiger van het product dat vervoerd wordt.

De chauffeur die algemeen transport palletgoed  vervoert (+/-12u/dag) is gebonden aan de uren van de klanten en die uren moeten gerespecteerd worden.  Bij sommige transporten kan er rekening gehouden worden met voorkeur-uren die de work-life balance tegemoet komt.

Welke mogelijkheden zijn er?

Als basis nemen we dagtaken van 12u maar er zijn mogelijkheden om parttime te werken. 

Een weekchauffeur die een volledige dagtaak op zich neemt kan 3500 euro bruto verdienen.  Naast maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, ARAB-vergoeding, kan je nog extra bijverdienen voor weekendwerk, overnachtingen en nachtwerk. Dit loopt op van zaterdag aan 150% tot zondagwerk aan 200%.

Ook chauffeurs op pensioen die een centje willen bijverdienen zijn altijd welkom.

Waar naartoe?

Van Dievel Transport

Schaliënhoevedreef 7

2800 Mechelen